Cursus basis kennis installatie/elektra | BAD Bouw Academy Drenthe

Cursus installatie/elektra

Zou jij graag een cursus installatie/elektra willen volgen? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Basiskennis elektro techniek en installatiewerk

 

 

Doel van de Cursus

Na het volgen van deze training kunnen de deelnemers een lichtpunt met een enkelpolige schakelaar aansluiten en bedienen, een WCD met randaarde aan sluiten. Ze kunnen een wissel schakelaar (hotel schakeling) op een lichtpunt aansluiten. Ze kunnen ook een geschakelde WCD aansluiten. Ze weten hoe ze montage draden verlengen en splitsen moeten

 

Duur: 1 dag

Doelgroep: Timmerlieden die diverse onderhoud klussen uitvoeren

Groepsgrootte: 6 tot 10 personen

 

Doelstelling

Na het volgen van deze training kunnen de deelnemers een lichtpunt met een enkelpolige schakelaar aansluiten en bedienen, een wcd met randaarde aan sluiten. Ze kunnen een wissel schakelaar (hotel schakeling) op een lichtpunt aansluiten. Ze kunnen ook een geschakelde w.c.d. aansluiten. Ze weten hoe ze montage draden verlengen en splitsen moeten. De deelnemers weten wat voor kleuren er in het verleden gebruikt worden en hoe die veranderd zijn in de huidige kleuren en ze weten hoeveel draden er wettelijk door een buis mogen lopen. Voor het installatie werk kunnen de deelnemers een koper leiding aanbrengen met knelverbindingen en soldeerverbindingen. Ze kunnen een tapkraan aanbrengen een uitstort gootsteen aan sluiten op het riool. Ze kunnen ook een keerklep aanbrengen die ervoor zorgt dat het water niet terug kan stromen en legionella kan veroorzaken.

Aanpak

De deelnemers krijgen eerst een theoretische uitleg over elektra en de gevaren van kortsluiting. Daarna wordt er in groepjes van 2 personen diverse aansluitingen (zie boven) gemaakt met b.h.v. montage bord met montage draden, schakelaars en w.c.d en lichtpunten. Alle schakelingen worden ook getest met aansluitingen op het licht net.
In de middag krijgen de deelnemers eerst een uitleg over het aansluiten van een waterleiding met diverse bochten, knelfittingen en soldeer stukken.
Daarna worden in groepjes van 2 personen. Een waterleiding aangelegd met een met de hand gebogen leiding, een soldeer T stuk en een eind dop. Een keerklep en een muurplaat met kraan wordt ook aangebracht. Onder de kraan wordt een uitstort gootsteen aangebracht met een riool aansluiting. Op het einde wordt via een 10 tal vragen getest wat de deelnemer heeft geleerd van deze dag.

Interesse? 

Ben je enthousiast geworden, meld je dan via het formulier hiernaast.

Meer informatie over deze opleiding

Eenvoudiger kan het niet. Je laat je naam, e-mailadres en bepaal zelf hoe wij contact met jou opnemen.

 

Waar wil je informatie over ontvangen
Controle niet gelukt

The form contains errors

Hulp nodig bij het zoeken?

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenlijk nergens over gaat.